Ενέργεια: Πηγή Κέρδους για τα Θερμοκήπια

Επιχειρηματική συνάντηση – ημερίδα με θέμα ” ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΠΗΓΗ ΚΕΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, στις 18:00, στο Hilton Athens Hotel.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις εταιρείες HELIOSTAT LTD (www.heliostat.gr) και TETRIS BUILΤ ENVIRONMENT LTD (www.tetris-built.gr) πρωτοπόρες στους τομείς της ενέργειας και των επενδύσεων με την υποστήριξη της General Electric.

Στόχος της ημερίδας είναι η λεπτομερής ανάπτυξη όλων των παραμέτρων που επηρεάζουν την επιτυχημένη επένδυση και τη σωστή ενεργειακή λειτουργία υφιστάμενων και εν δυνάμει θερμοκηπίων με την εφαρμογή της τεχνολογίας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΥΘΗΑ).

Διακεκριμένοι ομιλητές από τις εταιρείες General Electric, Condinox, ΔΕΔΑ (Δημόσια Εταιρεία Διανομής Αερίου), ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα παρουσιάσουν αναλυτικά θέματα όπως η ορθή εφαρμογή της Συμπαραγωγής για βιώσιμες και επικερδείς επενδύσεις, το πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου, τιμές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου για την Συμπαραγωγή στα θερμοκήπια, νομικά θέματα, τεχνολογία ψύξης θερμοκηπίων κ.α.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο 210.68.44.194 ή στο kkypraiou@heliostat.gr (υπόψη κ. Κ. Κυπραίου).

 

Λίγα λόγια για την τεχνολογία

Συμπαραγωγή-ΣΗΘΥΑ είναι η τεχνολογία αποκεντρωμένης παραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας σε θερμοκήπια, κτίρια και βιομηχανία όπου ο ηλεκτρισμός πωλείται στο Δίκτυο. H ΣΗΘΥΑ έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τα θερμοκήπια και ιδίως σε θερμότερα κλίματα όπου εκτός από την θερμότητα τον χειμώνα απαιτείται η ενεργή ψύξη που παράγεται και αυτή από την θερμότητα. Παράλληλα τα καυσαέρια της μηχανής επεξεργάζονται καταλυτικά και αξιοποιούνται για την προμήθεια διοξειδίου του άνθρακα στα φυτά.

 

Photo Credits: GE